| | |

Bihar police SI (Sub Inspector) Vacancy 2025

The Bihar Police Subordinate Services Commission (BPSSC) has just rolled out the recruitment for 1799 Sub Inspector (SI) positions in the Bihar Police for 2025. If you’re interested, the online application process kicked off on September 26, 2025, and will be open until October 26, 2025. To be eligible, candidates need to be between 20 and 37 years old as of August 1, 2025. This is a fantastic opportunity—make sure to check out all the details and submit your application for the Bihar Police Sub Inspector roles today! (Advt. No. 05/2025)

jobformresult.com

Bihar Police Sub Inspector -Apply Online
Main Highlights
📅 Exam NameBihar police SI (Sub Inspector)
💸 FeesGeneral, OBC, EWS ₹ 100,
SC, ST, PWD: 100 Fees
🔢 Total Vacancies1799 
📅 Application Start Date26 September 2025
Last Date to Apply26 October 2025
Correction DateN/A
⏰ Admit Card CSBC Bihar Police ConstableBefore Exam
📌Exam DateNotify Soon
💸 Salary CSBC Bihar Police Constable49772 to 54212
🌍 Job LocationBihar
🌐 Official WebsiteClick Here
🔗 Quick Actions
[👉 Apply Online (Click Here) | [📥 Download Official Notification]
Bihar Police Sub Inspector -Apply Online
Detailed Vacancy
CategoryTotal Post
Police Sub-Inspector1799
TOTAL POST1799
Bihar Police Sub Inspector -Apply Online
Eligibility Criteria
Educational Qualification Bachelor’s Degree (Graduate level) in any discipline from a recognized university or institution Final Year Mark Sheet
Other QualificationNAN/A
Age Limit As on 01 July 202520 Year to 42 YearClass 10th Certificate (for DOB proof)
Age RelaxationClick Here Official NoticeCaste Certificate / Service Certificate
Bihar Police Sub Inspector -Apply Online
Physical Eligibility
DetailsMaleFemale
Height160 to 165 CMS155 CMS
Chest79-86 CMSNA
Running1.6 KM in 6 Min 30 Second1 Km in 6 Minutes
Long Jump12 Feet9 Feet
Gola Fek16 Pound Through 16 Feet12 Pound Through 10 Feet
Click Here to Read Notification Full Details
Bihar Police Sub Inspector -Apply Online
Exam Syllabus Details
Subject NameQuestionMarks
सामान्य अध्ययन (General Studies) Current Affairs4040
सामान्य विज्ञान General Science2020
Maths2020
तार्किक ज्ञान व मानसिक क्षमता (Reasoning & Mental Ability)2020
Exam Time DurationNo. of QuestionTotal MarksNegative Marking
120 Minute100100No
Importent Links– Bihar SI Police
Apply OnlineClick Here
Download NotificationClick Here
Download SyllabusClick Here
Official WebsiteClick Here
Bihar Police SI Selection Process 2025
1️⃣ Written Exam
2️⃣ Physical Efficiency Test (PET) / Physical Standard Test (PST)
3️⃣ Document Verification
Final Selection
❓ Ask Question-Based Google SearchesBihar SI Police
❓ Q1. What is the Bihar Police SI 2025 vacancy?
Answer: The Bihar Police Subordinate Services Commission (BPSSC) has announced a total of 1,799 vacancies for the position of Bihar Police Sub Inspector (SI).
❓ Q2. What is the age limit to apply for Bihar Police SI?
Answer: To be eligible for the Bihar Police SI recruitment, candidates need to be between 20 and 37 years old as of August 1, 2025.
❓ Q3. What educational qualifications are required for Bihar Police SI?
Answer: Candidates must have completed their 12th grade (Intermediate) from a recognized board to apply for the Bihar Police SI position. ❓
Q4. When does the online application for Bihar Police SI start and end?
Answer: The online application process for Bihar Police Sub Inspector began on September 26, 2025, and the deadline to apply is October 26, 2025. ❓
Q5. What does the selection process for SI Bihar Police entail?
Answer: The selection process consists of three stages: 1. Written Exam 2. Physical Efficiency Test (PET) 3. Document Verification Candidates must pass all stages to be selected. ❓
Q6. What is the written exam pattern for Bihar Police SI?
Answer: – Total Questions: 100 – Total Marks: 100 – Duration: 2 hours – Negative Marking: None Subjects & Marks: – General Knowledge & Current Affairs – 40 – General Science – 20 – Mathematics – 20 – Reasoning & Mental Ability – 20 ❓
Q7. What is the syllabus for Bihar Police Sub Inspector?
Answer: The syllabus for SI Bihar Police covers: – General Knowledge & Current Affairs – General Science (Basics of Physics, Chemistry, Biology) – Mathematics (Number System, Percentage, Ratio, Profit & Loss, Time & Distance, Simple & Compound Interest) – Reasoning & Mental Ability (Coding-Decoding, Series, Blood Relations, Puzzles, Directions) ❓
Q8. What physical tests are included for Bihar Police SI?
Answer: The Physical Efficiency Test (PET) consists of:
jobformresult.com jobformresult.com jobformresult.com
📌 Top Searches Related TopicsBihar SI Police
top 1 Topic
Bihar Police SI 2025, Bihar Police Sub Inspector 2025, SI Bihar Police, BPSSC Bihar Police Recruitment, Bihar Police SI Notification 2025, Bihar Police SI Apply Online, Bihar Police SI Vacancy, Bihar Police SI Eligibility, Bihar Police SI Age Limit, Bihar Police SI Qualification, Bihar Police SI Syllabus, Bihar Police SI Exam Pattern, Bihar Police SI Selection Process, Bihar Police SI Written Exam, Bihar Police SI PET, Bihar Police SI Physical Test, Bihar Police SI Result, Bihar Police SI Admit Card, Bihar Police SI Cut Off, Bihar Police SI Merit List
top 2 Topic
Bihar Police SI Salary, Bihar Police SI Job Profile, Bihar Police SI Online Form, Bihar Police SI Application Date, Bihar Police SI Last Date, Bihar Police SI Recruitment 2025, Bihar Police SI Preparation Tips, Bihar Police SI Previous Papers, Bihar Police SI Mock Test, Bihar Police SI Study Material, Bihar Police SI Exam Date, Bihar Police SI Documents Required, Bihar Police SI Registration, Bihar Police SI Notification PDF, Bihar Police SI Total Posts, Bihar Police SI Official Website, Bihar Police SI Application Link, Bihar Police SI How to Apply, Bihar Police SI Eligibility Criteria, Bihar Police SI Physical Standards
top 3 Topic
Bihar Police SI Height & Weight, Bihar Police SI Chest Measurement, Bihar Police SI Running Test, Bihar Police SI Long Jump, Bihar Police SI High Jump, Bihar Police SI Final Selection, Bihar Police SI Exam Preparation Books, Bihar Police SI Coaching, Bihar Police SI Tips and Tricks, Bihar Police SI GK, Bihar Police SI Current Affairs, Bihar Police SI Mathematics, Bihar Police SI Reasoning, Bihar Police SI General Science, Bihar Police SI Online Application Process, Bihar Police SI Admit Card Download, Bihar Police SI Answer Key, Bihar Police SI Notification Update, Bihar Police SI Govt Job, Bihar Police SI Recruitment Online
Bihar Police Sub Inspector

jobformresult.com

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *